vrijdag 20 juli 2012

Manjushri


Ik ben aan het oefenen met mijn nieuwe camera. Die moet ik weer helemaal opnieuw uitvinden. Alle instellingen zijn toch weer net even anders en zitten onder andere knopjes dan ik gewend was. Maar ik ben er heel blij mee. De kop foto is een van de oefeningetjes met tegenlicht en de AEL knop om de belichting vast te houden op het onderwerp.

En dan meteen maar even vertellen dat dit een beeld van Majushri is. Hij vertegenwoordigt de kracht en  de kwaliteit van de wijsheid. De verschillende Deities (goden is niet zo'n  goede vertaling. In het Nederlands zou verbindingswezens meer op zijn plaats zijn) in het pantheon van het Boeddhisme staan allemaal voor specifieke kwaliteiten waar je je mee kunt verbinden en je eigen maken.
Het vlammende zwaard in zijn rechterhand doorsnijdt alle onwetendheid. In zijn linkerhand houdt hij het boek van de transcendente wijsheid, meestal op een Lotusbloem. Helaas is mijn beeld niet compleet en mist het boek, maar mooi vind ik het wel. 


kinderogen

In heel jonge kinderogen
ligt de wereld nog open
een  wereld zonder zorgen
de blik niet vertroebeld door valse emotie
niet gerelateerd aan verleden of toekomst





Alles is communiceren

En dan vraag ik me steeds weer af: Waarom doe ik dit eigenlijk?
Iemand zei eens tegen me: 'alles is communiceren'.
Is dat waar het hele leven om draait. Is dat de drive achter hetgeen ik doe? En zo kan ik nog veel meer vragen oproepen waar ik niet onmiddellijk een antwoord op weet. Ik loop daar al een tijdje mee rond, met die vragen over communicatie.

Ik weet zeker dat het veel belangrijker is dan ik in eerste instantie zou denken. Ik wil toch mijn leven delen met anderen. Een een dagje in je uppie is wel lekker, maar zonder de ander lukt het niet om goed te kunnen leven.

Ik denk er nog eens over na en kom er waarschijnlijk ook nog wel op terug in mijn blogjes.


















Olga's blog


Gistermiddag zijn Olga en ik aan de slag geweest. Nu staat er een nieuwe blog voor haar op internet.
Het ziet er mooi uit en ik vermoed dat ze het interessant zal weten te vullen.
Kijk maar
http://little-inner-voice.blogspot.nl/

Ik wilde gisteravond dit berichtje plaatsen, maar er was geen doorkomen aan op internet. Vanmorgen functioneert het weer wat soepeler. Ik was al bang dat het aan mijn computer lag. Als dat zo is dan is hij vannacht waarschijnlijk wel uitgerust.



Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...