dinsdag 29 december 2020

Nog even gourmetten

 Gisteren weer eens een heerlijk bezoekje gehad van oudste zoon en schoondochter. Dat is genieten. Er is genoeg om over te praten en hoor graag naar wat ze vertellen. Ze zijn beiden ook druk met de kleinkinderen, mijn achterkleinkinderen en daar zijn ook altijd wel verhalen over. Maar aan het einde van de middag kregen we een telefoontje. Schoonmama van 91 was gevallen en ze zit nu onder de blauwe plekken en pijnlijke ledematen. Het ziet er naar uit dat het min of meer met een sisser af zal lopen. Onddanks dat ze altijd al veel gewrichtspijnen heeft en nu dus nog meer last, is er niets gebroken en lijkt het te blijven bij een behoorlijk verkleurd oog en gezicht. De andere plekken zitten verborgen onder de kleding. 


Vandaag is het een rustige ochtend. Normaal heb ik op dinsdagmorgen een zoombijeenkomst met wat kunstzinnige bewoners uit de buurt. Altijd heel gezellig en dan krijgen we meestal ook iets moois voorgeschoteld van Gerda die ons van veel mooie en vernieuwende kunst laat meegenieten. Ook de contacten met elkaar worden steeds intenser. Nou die bijeenkomst hebben we nu vanmiddag om het oude jaar uit te vieren. Maar er is een droevige gebeurtenis bijgekomen. Een van onze kleine groep leden is tijdens de kerst haar  zus verloren aan de  gevolgen van  corona. Zij zal er niet bijzijn. Dat is heel droevig om zo het oude jaar af te moeten sluiten.

Alle restjes van de gourmet zijn op of in de diepvries en misschien haal ik er voor vanavond nog wat uit om nog eens te gourmetten want daar is gister door de de omstandigheden met schoonmama niets meer van gekomen. Lijkt me nog wel even gezellig samen achter de pannetjes aan tafel. En het lekkerste vind ik dan wat groenten erion met kaas en kruiden. Witlof in kleine reepje op een plakje ontbijtspek met kaas. hmmmm. Meer vlees is voor mij niet nodig. En champions ook altijd lekker. Ik krijg er zin in. 






Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...