donderdag 27 december 2018

Intelligent en diepgaand zelfonderzoek

Deze kwam ik tegen op youtube.
Zo duidelijk uitgelegd door Moojiji

Niet alleen in relaties maar het geld voor alles waar we ons door laten meenemen en wat we vast willen houden.



Ik moet niets meer

De twee kerstdagen zijn alweer achter de rug en het was goed. Met de kinderen gourmetten en schoonmama op bezoek. Allemaal goed en relaxt verlopen. Heel gezellig.
Jammer was het dat ik niet zo lekker in mijn vel stak. Weer veel last van mijn darmen en voor de kerst nog medicatie voorgeschreven door de huisarts en dat heeft me er redelijk goed doorheen gesleept zodat ik er toch van heb kunnen genieten.

Maar vandaag is mijn lijf weer een klein beetje beter op toeren en merk ik hoeveel meer ruimte dat geeft ook in de geest. Mijn kerststemming en de rust lijken nu echt goed tot me door te dringen. De  sfeer van deze kersttijd komt binnen in alle vezels en terwijl ik dit tik staan de koren van het vorige blogje op mijn koptelefoon.

Het lijkt toch alsof de wereld sfeer even alle agressie heeft neergelegd en ik laat alleen de rust, vrede en het gevoel van goedheid binnenkomen. Laat het maar rustig en stil worden. Geduld en vrede zijn heel belangrijk in deze tijd zodat het goede zowel naar buiten- als van buiten naar binnen kan werken.

Van geduld en vrede  missen we door het jaar heen vaak veel te veel van. Er moet zoveel. Daar heb ik ook vaak over na gedacht. Nu de laatste jaren, door het ouder worden en oplettendheid hoe dat bij mij werkt, begin ik eindelijk  nu pas te begrijpen dat moeten iets is van de manier waarop we met het ZIJN omgaan. Het is een gebrek aan geduld en vrede met wat is op dit moment.  Dus eigenlijk  ZIJN we niet echt (al denken we dat vaak wel) maar zijn we eigenlijk  altijd onderweg naar meer of anders. Het is een gemis aan geduld zodat we niet kunnen beleven waar we mee bezig zijn. Nu begint het pas goed tot me door te dringen dat er natuurlijk veel dingen zijn die gedaan moeten worden, natuurlijk maar onze geest en  instelling maakt er moeten van omdat we het geduld, de vrede en rust missen van gewoon doen wat nodig is. Pas toen ik dat doorkreeg kon ik zeggen: ik moet niets meer.



En zo is het ik doe wat ik doe en dat is goed zonder dat idiote heilige  moeten. VAN WAT???
 Ik ga duidelijker zien wat wel belangrijk is en wat kan blijven liggen.

Natuurlijk soms trap ik in de valkuil maar omdat ik het door begin te krijgen kan ik mezelf al gauw tot de orde roepen en kan ik zo langzamerhand zeggen.
Ik moet echt niets meer.

 Dat bewustzijn geeft rust en ruimte

Die rust en ruimte wens ik iedereen toe in het nieuwe jaar.


Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...