zaterdag 26 juni 2021

expirementeren op tablet

Ja, het werkt. 
Vanmorgen hebben we veel mooie opnamen gemaakt en ik ben vandaag heel druk geweest met fotootjes bewerken en kleiner maken voor de nlog. 
En i tussen is het avond en hrb ik geen zin meer achter de computer te zitten dus heb ik de hele bulk gerisized en over gezet op een sd kaartje. 
Dat stopte ik met edn verloop usb draadje in mijn tablet en nu hang ik uit te rsuten op de bank en heb het hete fotobestandje van vandaag tot mijn beschikking terwijl mijn lief voetbal kijkt
en die kleine nijlgansjes hadden het zo warm. Ze wisten niet meer waar ze de pootjes moesten laten
plotseling vlogen de livellen ons om de oren maar het valt nog niet mee ze vliegend te verschalken

Maar ook de zwaan was ons over het water voorbij gevlogen  
om een eindje verderop een fontein van gespetter te beginnen. 
 









Heel lang hebben we staan fotograferen. Dat betekent dat het vervelend zou worden die complete zwanendans hier neer te zetten. misschien maak ik er een keer een serie van. Nu besluit ik met een bloempje want er staat nog veel meer op het sd kaartje.
De tablet en de externe cardreader zouden helemaal overspannen worden van mijn gefoedel. Want ze beginnen rare kuren te vertonen.

Oefenen

 Alle dingen waar je een beetje grip op wilt krijgen vragen om oefening. Ik kan niets bedenken wat vanzelf gaat. Dat is juist ook het leuke. Een mens is nooit te oud om te leren.


Nu heb ik Pixlr klaarstaan voor gebruik op mijn laptop en het werkt in lagen toch iets makkelijker dan Photoshop elements. Ik vind het wat makkelijker te zien 🙈 want er worden grotere letters gebruikt. Maar het blijft een voortdurende zoektocht naar hoe het werkt. Met de app op het tablet werkt het veel eenvoudiger en kan ik er compilaties van foto's en schilderijen mee maken. Net zo uitgebreid als ik zelf wil.






Maar die zijn nooit groot genoeg  en niet groter instelbaar voor het geval ik ze uit zou willen printen. En dat kan wel op de lap top maar dat programma is  weer veel lastiger. Gelukkig heb ik veel plezier in het uitzoeken en ik heb nog lang niet alles gevonden om het te krijgen zoals ik het hebben wil. Dus onderstaande is een eerste poging om twee foto's samen te stellen. Maar er is nog veel meer mogelijk. 



Maar echt een eerste probeersel en nog lang niet naar mijn zin. En natuurlijk plaats ik ze hier ook op een klein formaat. De grote blijven in mijn mapjes. 



Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...