woensdag 24 augustus 2022

De warmte doorkomen

 Het ouder worden is goed merkbaar. Nou ja, zo erg is het nou ook weer niet maar gister (maandag) was het erg vermoeiend. Dat kwam natuurlijk ook door het weer. We wilden nog erven een wandelingetje maken door de dierentuin en daar begint het al om vanaf de parkeerplaats naar boven te lopen langs de pinguins de heuvel op en dan maken we eerst maar even een rondje om de tuin met de kleine aapjes. Dan kunnen we even bijkomen want gister vond ik het echt heel vermoeiend. Maar goed, we hebben geen haast en zo houden we hopelijk toch de conditie een beetje op pijl. Die aapjes fotografeer ik niet meer daar heb ik er genoeg van  fotografeerd😆 maar... 

Er zat weer zo'n prachtige vlieg met mooie ogen op een bloemetje en mijn lief maakte me daar gelukkig  attent op.  De stekelsluipvlieg.

Met een lichaamslengte van 15 tot 19 mm is dit een van de grootste vliegensoorten.

Het vrouwtje legt haar eitjes in de larven van andere insecten. Hierin komt de larve van Tachina grossa tot ontwikkeling. De belangrijkste gastheren zijn langharige rupsen van de spinners, in het bijzonder die van de hageheld (Lasiocampa quercus) en veelvraat (Macrothylacia rubi).

In Nederland komt meestal 1 generatie per jaar voor. De soort is te zien vanaf juli tot in augustus. Het leefgebied bestaat uit droge, open weilanden, veengebieden en heidevelden.

De informatie haalde ik van wikipedia.





Eerder had ik hem al in Wageningen gefotografeerd. Wat een apart en mooi beestje.




Maar dan toch naar een beetje doorlopen.want daar doen we het toch ook voor, om in beweging te bl;ijven. Laten we maar eens bij het restaurant van bovenaf naar de Safari gaan kijken. En jawel hoor moeder neushoorn was ook aan de wandel met haar kroost. 




En wat dan helemaal leuk is zijn de doodgewone musjes en reigers die de Zoo als hun thuis gebruiken. Ach er is altijd van alles te zien. 


Is dit geen snoesje



En van deze engelachtige rover kan ik nooit genoeg krijgen. 



Intussen wordt het steeds warmer. Dus we hebben nog net op tijd de warmte getrotseert en vandaag zit ik weer op mijn lauweren te rusten en houd me bezig met tekenen op tablet. Heel wat minder vermoeiend.

 Zo kom ik de warmte wel weer door. 

Echt een warme zomer tekenen.




Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...