zaterdag 20 maart 2021

Flarden ...Het hoofd

 Ondanks de dagelijkse dreiging was het toch niet alleen kommer en kwel geweest. Ze voelde zich diep in haar hart vrij  ondanks de bedreigingen om eindelijk te leven zoals ze zelf wilde. Geen beperkingen meer die hij haar oplegde en verkrachtingen waar hij dacht recht op te hebben. Vrij om te gaan en te staan waar ze wilde en vooral om ook iets te bereiken. Niet alleen maar het enige recht is je aanrecht maar hard werken om een plekje in de maatschappij te veroveren en zich iemand te kunnen voelen. Ze was ondanks alle dreigementen meteen aan de slag gegaan. Basis opleiding en vervolg opleidingen met stage en uiteindelijk een leuke baan waar ze floreerde. Ze voelde zich er als een vis in het water. Ze was iemand geworden door hard te werken. Hoofd van de activiteiten begeleiding. 

Ze moest een beetje lachen. Waar een mens zich toch niet allemaal aan vast kan klampen. Alsof je zonder 'het hoofd' niet iemand kon zijn. Hoe lastig was het niet geweest erachter te komen dat hetgeen zo belangrijk lijkt te zijn uiteindelijk helemaal niet belangrijk is. Kom daar maar eens achter wanneer je er middenin zit en al je identificaties moet leren opgeven. Gewoon alleen mens te mogen  zijn. Wat een enorme ruimte betekent dat. 




Een uiltje knappen

 We maakten een wandelingetje door het park. Heerlijk weer en wat is het leuk als dan dat kleine fototoestelletje in je tas zit want op een grasveld stonden vogelaars met hun prachtige spiegelreflexcamera's en kanon grote lenzen op een boom gericht. 

Er zat een jong uiltje hoog in een boom. Twee anderen schenen al opgehaald door de dieren ambulance maar het ontging me wat er allemaal mee aan de hand zou zijn. 

Thuisgekomen was ik toch wel heel verbaasd wat mijn toestel met een bereik van 720 mm er  van had weten te maken. Hier en daar een beetje opgekrikt, kwam er  nog wat leuks uit tevoorschijn.

Niet gek toch voor zo'n klein ding.







maar ook met de macro van een bloesempje deed hij weer goed zijn best.





 

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...