vrijdag 11 december 2020

Suiker

 Ziezo, toch maar even bijpraten. 

Ik heb de hele week  geen extra suiker gebruikt en niet gesnoept dus vanmorgen nuchter was het 6.9. Maar het is over de 9 geweest en fluctueerde behoorlijk.  Ik ga gewoon lekker door met waar ik nu mee bezig ben en me informeren over koolhydraden. Moet helemaal goed komen. 

Bedankt voor praktsiche informatie, het meeleven en een heel fijn weekend allemaal. 





Sissers

 Dat gaat niet met een sisser aflopen maar er zijn ergere dingen dan een te hoge suikerspiegel. Vanmiddag krijg ik te horen wat de consequenties zijn en ik heb deze hele week al suiker laten staan, niets toegevoegd en niets gegeten waar  suiker in verwerkt zat. Het is dus oppassen geblazen want als je erop gaat letten dan zit er in zo verschrikkelijk veel producten suiker verwerkt. en ik hoop dat ik het hiermee kan redden. Niet eenvoudig voor een veel te grage snoeper maar alles went. Misschien kan ik een ander soort eetpatroon opbouwen en dan zal mijn voorkeur smaak zich langzamerhand wel aan gaan passen is mijn idee daarover. We zullen het zien.


Vanmorgen een wandelingetje over het winkelcentrum voor wat nodige boodschappen. Daar kom ik helemaal niet meer en het is dan vreemd maar wel erg leuk daar even te lopen. Toen ik er nog volop mijn boodschappen haalde vóór Corona was dat zo normaal en niets bijzonders ik deed mijn  ding en hobbelde weer naar huis. Ziezo dat was weer binnen. Maar nu heb ik even genoten van de bijzonderheid even een boodschapje te mogen en vooral moeten doen ook al loopt iedereen met mondkapjes. Ik had een heerlijk gevoel van even lekker etalages kijken. Ik ben blij als mensen doen wat ze kunnen om erger te voorkomen.

Ook mijn hulp ben ik heel dankbaar. Ze is een schat en werkt ook in het verpleeghuis. Ja, nu de cijfers weer zo oplopen is ook op haar afdeling corona geconstateerd en ik hoop dat ze er goed doorheen rolt. Ik heb zoveel respect voor de mensen in de zorg die goed beschouwd met gevaar voor eigen leven doorgaan om er te zijn voor anderen. Dat is ongetwijfeld een daad van liefde mededogen. Mijn hulp melde het mij direct en komt nu niet uit zorg voor ons in afwachting van de ontwikkelingen. 

Toch is het voor mij een blijde dag vandaag. Want ik kreeg net ook een appje van kleindochter dat ze geslaagd is voor haar rijbewijs. Dat zal haar goed van pas komen met drie kindjes. Heerlijk als je blij kunt zijn met andermans blijdschap en de eenvoudige dingen om me heen die wel mogelijk zijn..




Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...