donderdag 18 maart 2021

Flarden

Onder het label Flarden ga ik. ja je raad het, flarden uit mijn leven schrijven.


 Hoe was en voelde ze zich ook alweer zo in die periode vlak na de scheiding met een boze ex die haar wist te vertellen dat hij een pistool in een kluisje had liggen om haar overhoop te schieten wanneer hij haar met een ander zou betrappen.  Ze was bang dat wist ze nog wel  maar nog meer angst had ze dat de kinderen aan hem overgeleverd zouden zijn als haar iets overkwam, dus ging ze met het karige budget dat ze had want zelfs een bijstandsuitkering was in eerste instantie niet mogelijk zonder een woon of verblijfplaats, naar de notaris om een testament op te maken waarin ze liet beschrijven dat ze haar lieve nicht tot voogd benoemde. 

'Je weet toch wel dat hij dat aan kan vechten' wist de man haar te vertellen. Ja, maar zij had gedaan wat ze kon.  Meer was niet mogelijk.




Het is weer zo laat

 Regelmatig heb ik een gevoel alsof alle energie uit me is weggetrokken. 

Ontbijten, douchen, aankleden pffff. Even met de trap een pak bovenin de kast leggen en ik ben volkomen uitgeput. Geen idee waar het vandaan komt. Er zijn dagen dat ik overstroom van energie en zo plots is alle energie weg en ben ik nog te moe om de armen in de hoogte te krijgen. 

Gisteravond was ik al erg moe en ging eerder dan gewoonlijk naar bed en 's morgens heb ik moeite met opstaan. 

Ik drink te weinig, zou dat het nu ook weer zijn? Een glas water... potverdrie ik geloof inderdaad dat het een beetje helpt. Heel langzamerhand al tikkend achter mijn laptopje, wat ik graag doe, voel ik langzaam de lust en energie weer iets terugkomen. 

Misschien moet ik een beetje beter op mijzelf passen. Maar goed ik vind het al heel wat dat ik mijn lijf zo goed ken dat ik het herken dat ik te weinig heb gedrinken 

Wat heerlijk zo te ervaren en goed op het lijf te letten zodat ik er iets mee kan doen. En als dat niet lukt omdat ik echt moe ben, nou dan gewoon een dagje lekker niks.

En de boom hier voor de deur staat weer volop in  bloei. Prachtig. Te lastig om er op dit moment een mooiere foto van te maken.







Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...