dinsdag 25 september 2012

Levensvragen


'Die levensvragen
We pijnigen onze hersenen
Maar antwoord krijgen we niet
Soms creëren we ons eigen verhaal '

Misschien is dat het...
Vrede hebben met het niet weten.
En gewoon doen wat we denken dat goed is.'


Vrede hebben met het niet weten. 
O.K. Misschien is dat een manier om tot weten te komen. Zoiets zou ik me wel voor kunnen stellen. Maar het kan ook leiden tot luiheid en dat we onze capaciteiten niet voldoende leren gebruiken. Het schijnt dat we veel meer in ons hebben zitten dan we vermoeden.Want wat weten we nou?  Maar goed als ik open blijf staan voor nieuwe inzichten kan het geen kwaad.J

En gewoon doen wat we denken dat goed is.
Tja daar zeg je zo wat. Dat houdt ook in dat ik er volkomen naast kan zitten want ik neem aan dat eigenlijk iedereen dat wel doet. Moedwillig kwaad doen komt minder vaak voor, vermoed ik. Als we dan allemaal het juiste goede denken te doen en er is toch zoveel narigheid in de wereld… Als ik me daarin verdiep wordt ik helemaal door elkaar geschud. Al die mensen die denken goed te doen en elkaar in de weg zitten tot in het extreme en oorlogen aantoe. En maar denken dat ze goed doen. Nee, daar durf ik in mijn onwetendheid niet op te vertrouwen, op dat denken van  mij, goed te doen.  
Zouden we onszelf op die manier niet op een dwaalspoor hebben gebracht? De verwarring en de problemen in de wereld zijn groot.


Nee voor mij is dat niet de juiste weg. Het geeft me geen helderheid. Heel misschien een zeldzame keer in een verlichte flits, maar dan nog...Een verlichte flits heeft niets met denken te maken. 

Ik denk dat er andere wegen zijn naar meer inzicht en duidelijkheid.

Ik ga over een uurtje naar mijn filosofie groepje ik kan het daar eens bespreken. Maar misschien hebben jullie ook nog ideeën.


Zou hij het weten? Hij kijkt zo pienter uit zijn oogjes. Maar ja hij laat ook niets los.
Mijn jongste kleinzoon maakte hem op de kinderboerderij.


Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...