woensdag 16 maart 2022

Van binnen ruimte creëren.

 Ik heb al een tijdje niet meer achter de computer gezeten. In feite staat alles wat met internet te maken heeft en waar ik actief mee was op een laag pitje. Dat is niet zo erg er zijn nog genoeg andere dingen waar ik ook druk mee ben en de ene keer besteed ik meer tijd aan het een en de andere keer aan het ander. Wel merk ik dat de ouderdoms vermoeidheid steeds meer toeslaat. Misschien moet ik meer naar buiten voor een opkikker. Nu moest ik even achter de computer om te kijken of de switch die Fer heeft ingesteld werkte en we allebei tegelijk op internet kunnen met behielp van dat apparaatje. En kijk. Het lukt.

Meteen even een blogje schrijven over dagelijkse dingen. Want het leven hier gaat gewoon door ondanks alle ellende op de wereld waar ik door het nieuws steeds weer mee in contact kom. Ik hoor veel mensen zeggen dat ze er niet tegen kunnen en er dus maar niet meer naar kijken. Bij mij lijkt dat anders te werken. Ik wil ervan op de hoogte zijn en er doordrongen van worden. Juist omdat ik me dan gelijktijdig dubbel realiseer dat ik zoveel geluk heb om hier te kunnen wonen buiten het levensgevaar van bombardementen. En me niet af wil keren van mijn lijdende medemens. Dat ik dat kan, daar ben ik intens dankbaar voor. Maar ook laat het lijden me niet onberoerd en merk ik hoe noodzakelijk het is om bij de kleine mooie dingen van de dag te blijven en er bewust van te zijn omdat de ellende van buiten anders aan je botten gaat komen en daar is niemand mee gebaat. Ik wil graag zo breed mogelijk open staan voor alles wat er is en me nergens voor af hoeven sluiten. Dat geeft ook steeds meer ruimte daarvan ben ik  door ervaring  overtuigd. Zonder me weg te laten zakken in ellende want dan houd ik geen energie over om mijn eigen leven te leven samen met anderen om mij heen die me dierbaar zijn. En dat is toch waar ons eigen leven  om draait. Het zo goed mogelijk inrichten dat we er kunnen zijn voor elkaar en dan is het zaak om me niet door overmatige reacties mee te laten nemen, hoe aanwezig ze soms ook kunnen zijn. Steeds weer terugkomen in mijn eigen midden. Dat is mijn manier en zo vindt iedereen een eigen weg om het leven te leven. 


Kijk en als ik dan weer zo zit te rammelen op mijn toetsen bordje rolt er wel weer het een en ander uit. De zon schijnt en het is prima weer voor een wandelingetje. Vanmorgen waren we al op het stembureau dus die klus is ook alweer geklaard en vanmiddag waarschijnlijk een boodschapje gaan doen. Misschien krijg ik dan de routine van het blogjes schrijven wel weer in de vingers. 


Fijne dag. 




Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...