zondag 31 mei 2020

Dode bomen

Vanmorgen zijn we even naar Ede gereden zodat Fer de Bergman kliniek waar ik mijn staar operatie krijg makkelijk kan vinden. 

Onderweg naar Ede was het verbijsterend te zien hoeveel dode en doodgaande bomen er langs de snelweg stonden, Hele stukken bos waren bruin geworden. Triest om te zien. Er is al in weken weinig of geen regen gevallen.

Plotseling bekroop me het idee dat de hele Veluwe langzamerhand zou ontbossen en in een woestijn veranderen. Dat kun je je toch niet voorstellen en als dat al zou gebeuren dan zal ik dat waarschijnlijk niet meer meemaken. Maar die arme kinderen...


Is dat nou zo'n rare gedachte? Er zijn hier toch ook ijstijden geweest en nu zijn wij zelf hard op weg de wereld om te toveren van blauwe planeet tot grauwe planeet. 


Wie weet bewerkstelligt de Corona crisis ook nog iets goeds en worden we ons er meer bewust van dat we de planeet blauw willen houden.

Ik maakte ze vanuit de auto en het was nog veel erger dan op de foto's






Zo blijf je bezig.

Ik heb besloten om deze blog te blijven gebruiken en er zoals altijd dingen op te zetten die ik plezierig vind te delen. En niet alleen om te delen, eigenlijk vind ik het zelf leuk om van alles bij elkaar te hebben en hier terug te kunnen vinden. Op het nieuwe blogje blijf ik dan schrijven over de dingen waar ik wat dieper over na wil denken. Ik heb de aankondiging van dat nieuwe blog nu bovenaan gezet met de link voor het gemak blijft het daar staan. 

Hier een paar fotootjes van een wandelingetje dat ik gister maakte door het park naast de flat,
\





Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...