dinsdag 19 juli 2022

Ask the sky

 Er zijn tijden dat er erg veel gebeurd. Gelukkig niet altijd moeilijke of nare dingen maar ook goede en leuke dingen. Op het moment dat ik erover wil gaan schrijven is het minder interessant en indrukwekkend dan  in mijn beleving . Wat het moeilijk maakt is dat ik niet alles op het blog kan gooien omdat ik dan aan de privacy van anderen kom. Veel gaat niet alleen over mijn leven omdat het leven in relatie staat met anderen. Zoals met alles is er niets onafhankelijk. Als ik daar dieper over nadenk kan ik niet anders dan tot die conclusie komen. Dat maakt het leven interessant en ondoorgrondelijk waardoor er ieder moment iets nieuws kan gebeuren en dat gebeurd dus ook.

Het is gelukkig vakantie en veel afspraken staan op een laag pitje waardoor ik het gevoel heb dat ik in gedachten met alle nieuwe informatie die ik binnen krijg lekker op mijn gemak kan stoeien want veel  is het en dan probeer ik daarvan ook nog een en ander op papier te krijgen zodat het voor me zelf meer structuur krijgt.  Dat helpt en daardoor kon ik hier en daar wat conclusies trekken en het weer loslaten.'

En verder gebruik ik dettijd om meer te lezen dan ik de laatste tijd deed en kon. want met de tablet lukt dat nog steeds. Ik ben in Hermes Trismegistus gedoken van Slavenburg. Het is zo interessant om te lezen Het boeit me van A tot Z Ik heb het als E book gevonden om te kopen want ik las het via de Ebook bibliotheek maar het is zo'n prachtig naslagwerk en ik vind er zoveel mooie citaten in dus heb ik het gekocht. Ik geniet er mateloos van en kan er hier niet zoveel over kwijt omdat er zoveel in staat dat moeilijk goed te verwoorden is. zo gauw als je er iets over zegt zit je er al naast.  Het luistert heel nauwkeurig.  

Het gaat over het doorgronden van dat waar alles uit voortkomt. En als je dat zegt zit je er  al naast want dat is niet iets maar alles wat niet op zichzelf bestaat en altijd afhankelijk is.

Dat leren begrijpen en ook zo leven geeft een enorme vrijheid en een alomvattend vermogen tot inzicht in alles wat er is 

Een  hele mondvol en het is dan ook een heel dikke pil met iedere keer weer wijze mensen die daar hun zegje over hebben gedaan in de eeuwenoude geschiedenis van de westerse cultuur.  Er komen  filosofen voorbij door alle eeuwen heen en hoe de kerk er mee aan de haal is gegaan en mensen op de brandstapel zette, hoe dat de vrijheid beperkt heeft en ons denken beïnvloedt door het beginsel van niet iets vast te zetten in het plaatsen van een soort godsbegrip dat  niet begrepen kan worden. 


O zie en nu moet ik ophouden anders komen er weer dingen uit die niet meer zeggen wat ze zouden moeten zeggen. En misschien is dat al weer gebeurd omdat het zo  moeilijk te verwoorden is. 

Fijne dag allemaal. 







Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...