dinsdag 21 december 2021

Als sneeuw voor de zon

  Plotseling overvalt me een gevoel van luiheid.  Zit ik met de beentjes op de bank en denk dat ik alleen maar het idee heb dat ik echt iets doe als ik achter de laptop zit om bijvoorneeld dit berichtje te schrijven. Of schilder. De gewone huishoudelijke dingen ach daar hoef ik me niet zo druk over te maken die zijn zo vanzelfsprekend en vullen geen hele dag.  Over het algemeen ben ik weinig in beweging en tegenwoordig veel te veel zittend op de bank met  de tablet of het telefoontje in handen. En dat komt  ook  omdat ik daar zoveel mee kan  dat een goede compensatie is voor mijn slechte zicht. Ik heb dan ook geen leesboek meer in handen maar lees alles op die digitaaltjes.  Van schilderen komt ook maar weinig zeker nu de lock down ook de KWA weer plat gelegd heeft en ik  maandagmorgen het schilderen weer miste. Dat is altijd een mooi begin van de week en geeft me het gevoel dat ik in actie ben gekomen voor alles wat komt. 

Natuurlijk is het onzin, dat gevoel van lui zijn en als het geen onzin is dan maakt dat ook niet uit want gewoon lekker lui zijn gun ik mezelf wel. maar er zijn ook momenten dat de dag zelfs te kort is voor alles wat ik wil doen. Ook al zijn het niet altijd lichamelijk actieve zaken, er zijn genoeg dingen die me bezig houden. Zo moet ik ook het nieuwe hoofdstuk nog lezen in het transcript voor de zoom cursus in de Lamrim. 

Misschien komt dat gevoel  doordat de kerst nu zo anders is als andere jaren. Geen kinderen of schoonmoeder die komen gourmetten. De boodschappen worden  thuisbezorgd en morgen ga ik nog wat halen dat ik niet meer kon laten bezorgen. Het gaat ernaar uitzien dat we deze dagen met ons tweetjes doorbrengen en ach daar ben ik niet zo rauwig om want we vermaken ons prima en terwijl ik hier zit te schrijven is dat gevoel van luiheid en dat ik veel meer zou moeten doen alweer verdwenen. 

Ja zo gaat dat met onze emoties. Ze komen en gaan. Verdwijnen weer als sneeuw voor de zon. Als ze wat sterker naar voren komenen wat heftiger zijn, kunnen we er wat langer in blijven hangen maar als je goed oplet merk je dat zo ook tijdens het gevoel waar je in zit regelmatig van kleur veranderen. En als ik nu naar buiten kijk schijnt het zonnetje vrolijk en wordt het vast een tevreden kerst. 





Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...