zaterdag 28 december 2013

Abracadabra

Ik gebruik zo af en toe Evernote. Een app op de smartphone. 
Vind ik daar toch een gedichtje dat ik kennelijk schreef in een bui van poëzie.
Het laat me weer eens zien dat er niets zeker is en dat je ook voor narigheid niet aan de kant hoeft te gaan, maar er iets mee kunt doen, het tot een ervaring maken en transformeren tot een innerlijke blijdschap ook als dat je niet zomaar lukt en tijd nodig heeft. Tja eigenlijk zomaar een persoonlijke notitie die in ieder geval voor mij GEEN abracadabra is.

En zeg niet dat ik niets heb meegemaakt maar ja, ik weet het, nog lang niet alles want dat is (gelukkig) onmogelijk in één mensenleven.

"Ik wist wat ik kon
doen en laten maar ging niet verder dan zeker

Tot ik begreep wat
mijn levensboek ervaringen
node ontbeerde"

Ben ik duidelijk of is het abracadabra ? :-{


Wat een mens niet allemaal mee kan maken in het leven

Innerlijk geluk

Iedere dag is het voor mij weer genieten zo rond de kerst  en de jaarwisseling. Alhoewel er ook veel extra drukte om de hoek komt kijken vind ik het heerlijk uit de dagelijkse gewoonten- en omgeven te zijn door alle kerstkitch en mensen waar ik van houd.
Ferry is alle dagen thuis en we luisteren naar prachtige muziek die extra mooi klinkt uit onze nieuwe luidsprekerboxen, een streling voor het oor.


Gourmetten met kinderen kleinkinderen en achterkleinkind is een feest.


Mijn lieve schoonmoeder op bezoek met altijd gezellige verhalen en 'onder onsjes' ondanks alles wat ze meemaakte. Laat naar bed en niet zo idioot vroeg weer mijn bed uit. Ik geniet van alle momenten die er zijn.
Nu, na de kerst heb ik weer wat tijd gevonden voor dit blog en moet ik ook weer aan de gang met de layout voor het nieuwe Jewel Heart Magazine. Ik ben al begonnen en als ik er weer middenin zit is ook dat heel leuk om te doen, al zie ik er vaak van te voren tegenaan. Wat zit een mens toch vreemd in elkaar, want dat is toch niet nodig zou je denken als je weet dat je er altijd weer plezier in hebt.

Nog een weekje en dan begint het 'gewone' leven weer als er zoiets bestaat als 'gewoon' want eigenlijk is ieder moment anders en al denken we dat de dingen zich herhalen en vervelend kunnen zijn, er is niets dat aan zichzelf gelijk blijft.
Open staan en bewust zijn van al het nieuwe van ieder moment brengt innerlijk geluk met zich mee waardoor je niet blijft 'hangen' in ongenoegen en verdriet van  moeilijke omstandigheden.




Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...