maandag 5 juli 2021

fotootjes en bestanden tot 15 gig in google en blogger

 Ferrara zette me op het goeie been door te schrijven dat ze nooit iets opslaat bij blogger in de reactie op het vorige mailtje. En dat is nou precies waar het mij om gaat. 


Alle fotootjes die je op blogger zet worden wel automatisch in je eigen googleaccount opgeslagen. Zonder dat je het kunt zien of er grip op ghebt. Daarvoor moet je verder in je account van google zoeken.  Dat is allemaal lastig terug te vinden Maar het bestaat wel degelijk en ze tellen allemaal mee voor het limiet van 15 gig. Iedereen die op blogger zit heeft een eigen fotoarchief en als je de fotootjes die je oplaad niet terug kunt vinden en toch wilt hergebruiken niet ziet dan zet je ze er opnieuw op en dat tikt lekker aan voor je 15 gig vriojde limiet. 

Dat is dus waar ik steeds naar heb lopen zoeken. Ik wil mijn eigen google archief kunnen beheren op een manier die mij past en niet afhankelijk zijn van de streken van google. Ik heb het gelukkig kunnen vinden er kan er nu bij komen en er dingen uit verwijderen of opladen kan ik nu zoals ik dat zelf wil.  Maar ja dat heeft me heel veel inspanningen gekost om er een beetje de vinger achter te krijgen want ik vond ze niet terug in het gewone camera archief van het telefoontje. Daarvoor moest ik alle infortmatie en links nalopen.  

Dus als je zegt dat je er niets in opslaat en er niets mee doet zijn dat twee verschillende dingen want google slaat wel al je fotootjes op die je in de verschillende accounts gebruikt.  Ook alle verstuurde e mails met foto;s (als je ze niet opschoont) blijven ruimte gebruiken voor je 15 gig gratis en daarnbovebn ga je betalen of alles wordt bevroren en kun je niets meer gebruiken. Ook je g mail niet. Zo heb ik het begrepen. Em bij mij kon dat met 1 jaar vollopen. 

Nou is 100 gig niet onoverkomelijk duur voor mij maar ik vind jet niet goed dat het zo moeilijk te behappen is om alles terug te vinden en er op mijn eigen manier mee om te gaan. En ik denk dat velen op een gegeven moment gaan betalen voor de google account services en dat niet in de gaten hebben. 


Lieve bloggers, doe er je voordeel mee en zoek het op en kijk het na. Maar als je daar geen zin in hebt zou ik me dat heel goed voor kunnen stellen.


Succes


Kijk. Gebeurt het me weer. Dit fotootje bijvoorbeeld wilde ik helemaal niet plaatsen maar ik klikte het aan in mijn computer mapje en hup, het stond al op de aanklik pagina voor inladen op[ het blog voor ik het wist. Ik kan hem daar niet meer verwijderen en je gelooft het niet maar dan staat hij ook al in mijn bloggerarchief. Daar zou ik dan heen moeten om duizenden fotootjes naar beneden te scrollen en dan kan ik hem uit het archief verwijderen.  Meestal ga je dan terug naar je account en pak je het juiste fotootje terwijl deze al  uit het oplaad schermpje verdwenen is. Niets meer aan te doen. Helaas weer opslag waar je niets aan hebt maar wel voor google meetelt. 

Als ik uit dat blogger archief fotootjes verwijder zullen ze (waarschijnlijk) ook uit mijn blog verwijden. Dat heb ik eerlijk gezegd nog niet uitgeprobeerd. 

Weet je wat ik ga het proberen met het volgende fotootje.  Het is een fotootje van een gele toorts en nu ga ik zoeken in mijn archierfaf ik hem kan verwijderen en of hij dan hier verdwijnt. Spannend,

Update

Nou het was wel even scrollen en ik hoef het niet uit te proberen want er stond netjes vermeld dat als ik de foto zou verwijderen uit het archief hij dan ook op alle gerelateerde accounts als google foto en blogger verwijderd zou worden. Dus laat ik hem maar staan maar ik weet genoeg. Als ik het archief opschoon verdwijnt alles van internet en van het blog.  En reken maar dat ik er heel wat op heb staan. Maar dat blijft gelukkig staan want tot 1 julie blijft alles erop staan dat blijft gratis.  De telling is vanaf juli. 




Ik vind het lastig uit te leggen maar hoop dat het goed overkomt.

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...