zaterdag 31 oktober 2020

Een liefdevol weekend

 Eigen verantwoordelijkheid. Ik breek mijn hoofd erover, wat is dat dan. Wat is voor mij eigen verantwoordelijkheid? 


Ik denk dat iedereen daar een andere invulling aan zal geven en vooral in deze Corona tijd lijkt dat meer dan ooit een rol te spelen. Zoals met alle dingen is de interpretatie van eigen verantwoordelijkheid afhankelijk van veel meer zaken dan wat er in ons eigen hoofd een rol speelt omdat in ieders hoofd iets anders een rol speelt maar soms is het moeilijk andermans gedachten gang voor mezelf duidelijk te krijgen en dat hoeft ook niet altijd. Het blijft uiteindelijk toch 

EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID/

Maar  heeft dat dan ook iets met anderen te maken?

Gaat het alleen maar over mijzelf.? Hoe overleef ik. kan ik het aan? Kan ik het niet meer aan? 

In deze tijd worden ons verschillende beperkingen opgelegd en de een heeft daar duidelijk meer moeite mee dan de ander. Niet alleen jongeren maar ook ouderen lijken het dar erg moeilijk mee te hebben.

Voor mij is mijn eigen verantwoordelijkheid dat ik wil bijdragen aan het welzijn van anderen en daarvoor worden  mij nu 'verplichtingen' aangereikt die grote beperkingen van vrijheid inhouden. Dat heb ik er graag voor over om mijn medemens en mijzelf zoveel mogelijk te beschermen. 

Ja hoor ik dan zeggen. Maar ik wil nog wel kwaliteit van leven hebben. Ja ja dat is een breed begrip. Heeft mijn vriendin die al tientalle jaren met veel pijn vanaf haar 18de jaar plat op bed ligt en zich door allerlei dwangstanden niet meer kan bewegen dan geen kwaliteit van leven meer. Geven we aan kwaliteit van leven  niet zelf de invulling aan even als aan een zinvol leven.

Eigen verantwoordelijkheid heeft niet alleen met mij te maken maar alles met wat ik voor een ander kan betekenen. Leven is communiceren en er zijn voor elkaar. Als ik er niet meer kan zijn voor de ander wat betekent spiritualiteit en liefde mededogen dan nog? Gaat het juist niet daarover?

En zo heb ik vele vragen waar ik voor mijzelf de antwoorden wel op vindt. 

Laten we er allemaal toch alsjeblieft zijn voor elkaar en ons aan de beperkingen houden. Wat is  nou een korte tijd op een heel mensen leven/ Als je op een leven terugkijkt zijn enkele jaren in een oogwenk voorbij. 

Maak er allemaal een heel mooi liefdevol weekend van

en laten we er zijn voor elkaar




Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...